Във вторник ще преобладава слънчево време, съобщиха от Националния институт по

...
Във вторник ще преобладава слънчево време, съобщиха от Националния институт по
Коментари Харесай

Идва ли краят на кодовете за обилни валежи frognews.bg

Във вторник ще доминира слънчево време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Около и след обяд, основно над планинските региони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север.

 

 Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 26°.

 

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури: 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Над планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра - към 20°, на 2000 метра - към 13°.

 

В сряда ще доминира слънчево време, ще се затопли още.

 

По-късно денем и през нощта против четвъртък с насочване напразно от северозапад ще прониква студен въздух. Над Северна и Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

 

Повишава се вероятността за значителни количества вечерта и през нощта против четвъртък, основно в Родопите и регионите към Източна Стара планина. В четвъртък превалявания ще има в Рило-Родопската област и източната половина от страната, а в Северозападна България ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще остане от северозапад, слаб, в Дунавската низина - до сдържан. Дневните температури ще се намалят с 5-7 градуса и оптималните ще са сред 23° и 28°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР